petak, 13. maj 2022.

Gradonačelnik Radojičić: Sve je spremno za 35. Beogradski maraton

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je danas da je sve spremno za 35. Beogradski maraton koji se ove godine organizuje u nedelju, 15. maja, pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze”.

– Jubilarni 35. Beogradski maraton i polumaraton postali su brend u svetu, uz poruku da je izuzetno važan zdrav život i svakodnevna fizička aktivnost. Beograd je tradicionalno dobar domaćin svetskim takmičenjima, a Beogradski maraton je uvod u najveće događaje koji nas očekuju u toku godine, jer već 19. maja imamo veliki spektakl kao što je Fajnal for – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da će posle dve godine pauze ponovo biti održana najmasovnija „Trka zadovoljstva”, kao i trke polumaratona i maratona, uz niz pratećih sadržaja.

– Radujem se što će ove godine učestvovati oko 6.700 takmičara, od kojih će 6.000 učestvovati na individualnim trkama u polumaratonu i maratonu, kao i rekordnih 700 učesnika u štafetnoj trci na 21 kilometar. Pozivam sve sugrađane da se priključe „Trci zadovoljstva” 15. maja od 8 časova, na već dobro poznatim trasama našeg grada – zaključio je gradonačelnik.