sreda, 18. maj 2022.

U subotu trka sa preprekama u Košutnjaku

Trka sa preprekama u Srbiji „Košutnjak čelendž rejs 2022” i „Košutnjak čelendž rejs junior 2022” održaće se deseti put zaredom 21. maja u 12 sati u Pionirskom gradu u Košutnjaku, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Trka je inspirisana konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.

Start je zakazan za 12 časova, kada će 300 trkača imati priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – sedam kilometara kros-trke sa šest prepreka.

Višegodišnji partneri trke, atletski klub „Running” i dečja škola sporta „Sportska bajka” zaduženi su za organizaciju trke za najmlađe, koja se održava istog dana sa početkom u 10 sati. Prepreke i dužine trke prilagođene su deci predškolskog i školskog uzrasta, a najbrži mališani osvojiće vredne nagrade.

„Košutnjak čelendž rejs 2022” i „Košutnjak čelendž rejs junior 2022” trka sa preprekama se realizuju uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.