četvrtak, 19. maj 2022.

Nastavlja se suzbijanje odraslih formi komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” nastavlja sa akcijama suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

U petak, 20. maja, u terminu od 18.30 do 24 časa akcijama sa zemlje i vode tretiraće se lokaliteti: Zabran – Obrenovac, od Bariča ka Zabranu, donji tok reke Kolubare ka Mislođinu, Dunavski nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, Mali Raj, nasip od Malog Raja ka Dunavcu, Dunavski nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Put za Borču, ulice Lotosova i Milutina Borisavljevića, nasip od Crvenke ka Dunavcu.

Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Iz „Čistoće” apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

JKP „Gradska čistoća” svakodnevno sprovodi monitoring komaraca. Praćenje njihove brojnosti odvija se na 320 tačaka tokom jednog meseca, a akcije suzbijanja komaraca planiraju se i sprovode u skladu sa rezultatima dobijenim monitoringom, ali se reaguje i po prijavama sugrađana.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.