petak, 20. maj 2022.

Grad Beograd nastavlja da pomaže srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji

Delegacija Beograda, koju je predvodila direktorka Fondacije za decu i mlade „Gnezdo” i članica Gradskog veća Grada Beograda Tanja Popović, posetila je danas Severnu Kosovsku Mitrovicu i Leposavić i tom prilikom uručila donaciju ove fondacije školama u južnoj srpskoj pokrajini. Ovo je nastavak pomoći Grada Beograda srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji. Podsetimo, na inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Grad Beograd zajedno s vernicima Srpske pravoslavne crkve i beogradskim kompanijama finansirao je izgradnju dve zgrade sa četrdeset stambenih jedinica, kao i rekonstrukciju parka i izgradnju dečjeg igrališta u centru Severne Kosovske Mitrovice. Tako je obezbeđen krov nad glavom za dvadeset porodica iz ovog grada, koje su dom izgubile u požaru.

– Do požara 2017. godine porodice su živele neuslovno u „Samačkom bloku”, a nakon požara ostale su i bez toga. Zgrade su popularno nazvane „Beograđanka 1 i 2”, a naši ljudi konačno žive u normalnim uslovima dostojnim čoveka – rekla je Tanja Popović.

Mediji su imali priliku da obiđu novu zgradu i park, a tom prilikom stanari su zahvalili svima koji su im pomogli. Gordana Zafirović, stanarka zgrade u Ulici Filipa Višnjića koja je ranije živela u „Samačkom bloku”, rekla je da joj ova pomoć mnogo znači.

– U požaru sam ostala bez krova nad glavom, zbog čega sam veoma zahvalna svima koji su pomogli – navela je Gordana Zafirović.

Pomoć našim ljudima na Kosovu i Metohiji će se nastaviti, najavljeno je nakon posete Severnoj Kosovskoj Mitrovici.