petak, 20. maj 2022.

Nikodijević: Ponosni smo, vreme je za dva srpska kluba u Evroligi

Ponosni smo na sliku koju smo poslali u svet tokom prvog dana Fajnal fora košarkaške Evrolige u Beogradu, a uveren sam da nas sutra čeka još veći spektakl, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević za Tanjug.

– Kada smo se kandidovali za Fajnal for želeli smo sliku kakva je juče bila u Štark areni. Sjajna, spektakularna atmosfera i navijači četiri kluba na jednom mestu. Ljubitelji košarke uživali su juče u vrhunskim mečevima i verujem da će tako biti i sutra, kada se igra meč za treće mesto i borba za trofej. Organizacija Fajnal fora je na najvišem nivou i nije zabeležen nijedan incident – rekao je Nikodijević.

Kako je naveo, svi koji su juče bili u Areni ili gledali prenos mogli su da uživaju.

– Svi su prezadovoljni, od čelnih ljudi klubova do Evrolige. Siguran sam da će svi gosti našeg grada poneti sjajne utiske iz Beograda – istakao je Nikodijević.

Za sutra je u Beograd najavljen dolazak velikog broja navijača Efesa iz Istanbula, ali i Reala iz Madrida.

– Očekivali smo da će posle polufinala doći do većeg interesovanja navijača finalista. Efes ima vatrenu publiku i siguran sam da će veliki broj navijača turskog kluba doputovati u naš grad kako bi bodrili Efes u finalu. Budući da su sve karte prodate, navijači koji ne budu mogli da uđu u dvoranu moći će da prate utakmice na Savskom trgu, gde je organizovan prenos i tako će dobiti priliku da budu deo spektakla. Poznati smo kao veoma dobri domaćini, videli smo juče sjajnu atmosferu na Kalemegdanu i u Knez Mihailovoj ulici, kao i u drugim delovima grada gde su navijači Olimpijakosa i Efesa zajedno pratili prenos iz Arene – konstatovao je Nikodijević.

On je rekao da je nakon 2018. godine, kada je Beograd prvi put organizovao finalni turnir Evrolige, Grad uvideo brojne benefite, te da je doneta odluka o ponovnoj kandidaturi.

– Nismo očekivali da ćemo posle samo četiri godine ponovo dobiti priliku da organizujemo Fajnal for, ali je odustajanje Berlina bilo ključno. Berlinu želimo da dobije organizaciju finalnog turnira Evrolige, a siguran sam da ovo nije bilo poslednji put da je Beograd domaćin najboljim evropskim klubovima u borbi za titulu šampiona – naglasio je Nikodijević.

On je istakao da je svima jasno da Srbija kao zemlja košarke zaslužuje dva kluba u elitnom takmičenju.

– Vode se razgovori, u Evroligi se očekuju promene, te se nadamo da će od sledeće sezone naši najveći klubovi, Crvena zvezda i Partizan, nastupati u Evroligi. Malo je gradova u Evropi koji imaju dva kluba u Evroligi, kao i sjajnu atmosferu po kojoj su poznati navijači Zvezde i Partizana – zaključio je Nikodijević.