subota, 21. maj 2022.

Sekretarijat za poljoprivredu na ovogodišnjem Novosadskom sajmu

Na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji je danas u Novom Sadu otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, svoj štand predstavio je i Sekretarijat za poljoprivredu Grada Beograda.

Sekretar Savo Pavičić je prisutne upoznao sa planovima i rezultatima rada u 2022. godini.   

– Ova međunarodna manifestacija je prilika da na našem štandu upoznamo poljoprivredne proizvođače sa aktuelnim podsticajima Sekretarijata za poljoprivredu i svim naporima koje činimo kako bi poljoprivrednici imali što bolje uslove za rad i poslovanje. Ove godine je za podsticaje u poljoprivredi u Gradu Beogradu izdvojeno 240 miliona dinara, a do sada je oko 650 poljoprivrednih proizvođača dobilo sredstva Grada Beograda. Uz subvencije, Sekretarijat za poljoprivredu organizuje i razne edukacije sa Poljoprivrednim fakultetom, ali i besplatne obuke za voćare, pčelare i za organsku proizvodnju, koja je sada u povoju i sve više biva zastupljena na našem tržištu – rekao je Savo Pavičić.

Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Mađarska, a otvaranju sajma prisustvovao je i premijer Mađarske Viktor Orban, koji je tom prilikom pozdravio prisutne.

Novosadski sajam trajaće do 27. maja. Na manifestaciji učestvuje 1.100 izlagača, a kompanije dolaze iz 21 zemlje.