četvrtak, 23. jun 2022.

Ekipe „Čistoće” nastavljaju suzbijanje odraslih formi komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine nastavlja tretmane suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštili su iz JKP „Gradska čistoća”.

U petak, 24. juna, od 20 časova do ponoći ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na lokalitetima: Zabran – Obrenovac, jezero Veliko blato, Ovčanski sebeš, Reva, Dunavac, Besni fok, Vrbovsko, Preliv, Široka greda, Dunavski nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev dunavac, put ka Staroj Borči, Stara Borča, Borča, Borča pretok, Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, Kotež, Braća Marić, Grga Andrijanović, Popova bara, Ovča, Put za Ovču, Partizanski blok, Padinska skela, Mali Zbeg, Dunavski nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj i Azilantski centar.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu ekologija@gradskacistoca.rs, navodi se u saopštenju.