utorak, 28. jun 2022.

Ekipe „Čistoće” i sutra nastavljaju suzbijanje odraslih formi komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine nastavlja tretmane suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštili su iz JKP „Gradska čistoća”.

U sredu, 29. juna, od 20 časova do ponoći ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih komaraca na lokalitetima: Ada Huja, Višnjica uz Dunav, Slanci, Veliko selo, groblje Lešće, Ostružnička šuma, Rucka, Pećani, Sremačka šuma, groblje Orlovača, Ada Ciganlija, Makiš, Ada Huja, Paradajz ostrvo, Bela stena, Stara Karaburma, Karaburma Ćalije, Višnjica, Višnjička banja, Kalemegdan – Donji i Gornji grad, Dorćol, Čukarička padina, Banovo brdo, Julino brdo, Bele vode, Rupčine, Velika Moštanica, Umka i Ostružnica.

Preparat koji ekipe „Gradske čistoće” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs, navedeno je u saopštenju.