sreda, 29. jun 2022.

Ekipe „Čistoće” i sutra sprovode akcije suzbijanja komaraca

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” je saopštilo da Sektor ekologije i unapređenja životne sredine nastavlja sprovođenje akcija suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

U četvrtak, 30. juna, od 20 časova do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih komaraca na lokalitetima: nasip Mali raj – Dunavac, nasip Crvenka – Vrbovski, nasip Dunavac – Vrbovski, nasip Pančevački most – Mali raj, Mali raj, Azilantski centar, nasip Pančevački most – Crvenka, Crvenka, Jojkića dunavac, Banovo brdo, Sunčana padina – Repište, Cerak, Cerak vinogradi, Vidikovac, Skojevsko naselje, Kijevo, Kaluđerica, Leštane i Boleč.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs, navodi se u saopštenju.