sreda, 29. jun 2022.

Uređenje ulaza stambenih zgrada na Savskom vencu

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović obišao je danas radove na uređenju ulaza stambenih zgrada u ulicama Hajduk Veljkov venac i Svetozara Markovića, kao i u Bulevaru vojvode Mišića, saopšteno je iz ove opštine.

Nedavno je završen javni konkurs za bespovratno sufinansiranje radova u stambenim zajednicama, a Vidović je nakon obilaska radova i razgovora sa stanarima rekao da će opština sufinansirati do 90 odsto troškova, te da će u ovom krugu biti uređeno oko 30 stambenih zgrada čiji su stanari aplicirali za projekat uređenja ulaza. U toku su radovi na ulazima zgrada na adresama Hajduk Veljkov venac 8 i 8 A, Svetozara Markovića 71 i 69, kao i u Bulevaru vojvode Mišića 55.

– Započeti radovi u okviru ovog konkursa se odnose na krečenje i bojenje ulaza i pristupnih hodnika, keramičarske radove, zamenu ulaznih vrata, poštanskih sandučića, interfona, zamenu tastera za paljenje svetla, kao i zamenu starih plafonjera u hodnicima i postavljanje novih LED plafonjera sa senzorom. U narednom periodu nastaviće se radovi u ostalim stambenim zajednicama u skladu sa planiranom dinamikom, do utroška obezbeđenih sredstava, a sve u cilju da naši sugrađani žive u uređenijoj i lepšoj sredini – poručio je Vidović i dodao da se do kraja godine očekuje još jedan konkurs za uređenje stambenih zgrada i fasada.