četvrtak, 30. jun 2022.

Gradonačelnik Beograda i vršilac dužnosti predsednika opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić uručio nagrade najboljim đacima Novog Beograda

Gradonačelnik Beograda i vršilac dužnosti predsednika opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić uručio je danas u Opštini Novi Beograd nagrade najboljim đacima osnovnih i srednjih škola sa teritorije ove gradske opštine.

Šapić je istakao zadovoljstvo što je u prilici da zahvali najboljim đacima opštine na čijem je čelu bio proteklih godina.

– Vi jeste najbolje što imamo i siguran sam da ćete to biti i sutra. Uvek mi je bilo posebno zadovoljstvo da tokom prethodnih deset godina odam priznanje najuspešnijima, a prva generacija kojoj sam imao prilike da čestitam danas su odrasli ljudi i mnogi od njih verovatno imaju i svoje porodice. Želim vam svima mnogo sreće, da budete i dalje lepi i veseli, a pametni već znate da jeste. Imajte na umu da se vaši roditelji, nastavnici, profesori i mi svi dičimo vašim rezultatima i da se nadamo da ćete i u budućnosti postići zavidne životne uspehe – istakao je gradonačelnik Šapić i dodao da veruje da će sa mesta gradonačelnika Beograda moći da učini daleko više za sve Novobeograđane nego što je to imao prilike da radi sa mesta predsednika opštine.

Nakon završene školske 2021/22. godine nagrađeno je ukupno 320 učenika iz dvadeset i jedne osnovne i 64 učenika iz devet srednjih škola sa teritorije novobeogradske opštine koji nose titulu vukovca, sportiste ili đaka generacije. 

Učenici su nagrađeni prigodnim poklonima, klasicima domaće i svetske književnosti i propusnicama za letnju sezonu na bazenu SC „11. april”.