petak, 1. jul 2022.

Nastavak letnje kampanje „Izvuci as iz rukava”

Institut za transfuziju krvi Srbije u okviru letnje kampanje „Prihvati izazov – Izvuci as iz rukava” organizuje brojne akcije dobrovoljnog davanja krvi na terenu. Fokus rada na terenu transfuzioloških ekipa sledeće nedelje, kada je reč o beogradskim opštinama, biće na Lazarevcu.

Građani će moći da se priključe akcijama i to u ponedeljak, 4. jula, u pomenutoj opštini, u Tamnavi (istočno polje) od 9 do 14 časova, kao i u opštini Novi Beograd, ispred Starog Merkatora u autobusu za transfuziju krvi, od 9 do 14 sati. U utorak, 5. jula, ekipe će takođe biti u opštini Lazarevac, ispred „BTO sistema” od 10 do 16, a u sredu, 6. jula, u preduzeću „Centralni remont” od 9 do 15 sati. Istog dana, krv se može dati i u Novom Beogradu, u prostorijama „Telekoma Srbije” od 10 do 16, kao i na Čukarici u Požeškoj ulici ispred doma zdravlja od 9 do 14 sati.

Ekipe Instituta će u četvrtak, 7. jula, ponovo biti u opštini Lazarevac, i to u Centru za kulturu ove opštine, od 10 do 16 sati, dok će u petak, 8. jula, biti u Medoševcu od 10 do 15 sati. Istog dana krv mogu dati građani gradske opštine Zvezdara ispred zgrade ove opštine od 9 do 14 sati, kao i u Novom Beogradu ispred „Atriuma”, od 10 do 14 sati.

Poslednjeg dana ovonedeljne kampanje, 9. jula, akciji se mogu priključiti građani opštine Palilula, u autobusu za davanje krvi koji će se nalaziti ispred „Ritejl park stop šopa” u Borči, od 11 do 16 časova.

„Prihvati izazov – Izvuci as iz rukava! U toku je letnja kampanja, priključi se i ti, budi dobrovoljni davalac krvi, nadmaši sebe, pomozi nekome da bude pobednik u svojoj borbi”, poručili su iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Osim na terenu, krv se kao i do sada može dati u prostorijama ovog instituta, koji se nalazi u Svetog Save 39, radnim danom od 7 do 19, a subotom i praznicima od 8 do 15 časova.