četvrtak, 4. avgust 2022.

Ekipe „Čistoće” sutra nastavljaju akcije suzbijanja komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” sutra nastavlja sa akcijom suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopšteno je iz ovog preduzeća. 

U petak, 5. avgusta, od 21 časa do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na lokacijama: Bojčinska šuma, nasip Progar kod Tarzan plaže i Nautičkog sela, nasip Progar – Boljevci – Jakovo, SC „Surčin”, Bežanijsko groblje i Zabran.

Preparat koji ekipe „Čistoće” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.