subota, 6. avgust 2022.

Potpisan Sporazum o saradnji između opština Mladenovac i Pale

Sporazum o saradnji između opština Mladenovac i Pale potpisali su danas predstavnici ovih opština. Sporazum podrazumeva jačanje saradnje između dve opštine, pre svega u oblasti kulture i obrazovanja.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Mladenovac, Sporazum o saradnji potpisali su Boško Jugović, načelnik Opštine Pale koja pripada Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj, i Vladan Glišić, predsednik gradske opštine Mladenovac.

Glišić je ovom prilikom istakao da je ovo veliki dan za obe opštine. 

– Potpisivanje sporazuma u oblasti kulture i obrazovanja znači mnogo za naše mlade naraštaje, sugrađane i stanovnike bratske opštine Pale. Oni će ovde imati dobre prijatelje i ljude koji će misliti na njih. Verujem da će ova saradnja trajati večno – rekao je Vladan Glišić.

Načelnik Opštine Pale Boško Jugović izrazio je veliko zadovoljstvo unapređenjem saradnje između dve opštine.

– Ako postoji trenutak kada čovek govori iz srca, emotivno, to je onda ovaj trenutak. Nije potrebno ništa drugo nego samo reagovati onako kako osećate. Mi, iz Republike Srpske, želimo da određena iskustva prepišemo od opština koja imaju vidan napredak u svim segmentima, a to smo imali priliku da vidimo u opštini Mladenovac. Ono što vi imate da prikažete kad je u pitanju istorija srpskog naroda jeste impozantno. U ovih nekoliko dana videli smo mnogo toga što nas je fasciniralo i naša obaveza je da to prenosimo na buduća pokolenja. Želimo da ovo bratimljenje bude na ponos svih narednih generacija – naglasio je Jugović.

Svečanom događaju prisustvovala je i delegacija iz Opštine Gornja Radgona, sa kojom je Opština Mladenovac pobratimljena više od 40 godina.