sreda, 10. avgust 2022.

Sutra nastavak suzbijanja komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” sutra nastavlja sa akcijom suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U četvrtak, od 20 časova do ponoći, ekipe „Čistoće” sprovešće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na lokacijama: 13. maj, Goveđi brod, Ada Ciganlija, Makiš, Ada Huja, Višnjica uz Dunav, Obrenovac, Mala Moštanica, Zemun polje, Nova Galenika, naselja Ekonomija, Altina, Plavi horizonti, Školsko dobro, Stara Karaburma, Višnjica i Višnjička banja.

Preparat koji ekipe „Čistoće” koriste registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.