četvrtak, 11. avgust 2022.

Počela izgradnja podzemne garaže kod „Pinkija”

Gradnja prve podzemne garaže u Zemunu na lokaciji platoa ispred Javnog preduzeća „Pinki” počela je izmeštanjem toplovodne mreže u zaštitnom pojasu dela Nemanjine i Ulice gradski park, a zatim sledi uklanjanje asfalta i kopanje temelja, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Garaža, površine 5.407 metara kvadratnih, imaće jedan nivo i 150 parking mesta. Ulaz u javnu garažu biće iz Ulice gradski park, a izlaz u Nemanjinoj ulici, odnosno u delu između Sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta. 

Već dugi niz godina ovaj prostor se usled povećanog broja vozila i manjka prostora za parking, umesto kao trg, koristio kao otvoreni parking prostor, pa je postojeće popločavanje od betonskih ploča propalo, a zelene površine su devastirane. 

Po završetku izgradnje etaža, zelene površine će biti uređene na samom platou ispred „Pinkija”, koji će biti popločan novim klupama. Parking mesta ostaju ka Gradskom parku, drvored ka Nemanjinoj ulici će biti u potpunosti očuvan, a sadnice će biti dodate tamo gde budu nedostajale.

Opština Zemun pokrenula je inicijativu da se izgrade još dva javne garaže u centralnoj zoni Zemuna, kako bi se rešio problem parkiranja.