četvrtak, 11. avgust 2022.

„Čistoća” nastavlja tretmane suzbijanja komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i sutra nastavlja sa akcijom suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje. U petak, 12. avgusta, od 21 čas do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokacijama: Zabran, Zaklopača, Vrčin, Ripanj, Zemljoradnička ulica u Kumodražu, Avala, Trešnja, Ralja, Popović, Mala Ivanča, Parcani.

Za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje, ekipe „Gradske čistoće” koriste preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Preparat je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca, navedeno je u saopštenju „Gradske čistoće”. 

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.