petak, 12. avgust 2022.

Obilazak infrastrukturnih radova u Zemunu

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Savić i predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišli su juče deset lokacija u Zemunu gde su u toku infrastrukturni radovi, saopštili su iz Opštine Zemun.

Obilazak su otpočeli kod hale „Pinki” gde su u toku radovi na izgradnji prve podzemne garaže u Zemunu, a zatim su obišli Ulicu Pavla Vujisića u naselju Altina gde se rekonstruiše kolovoz i trotoar. Takođe, obišli su i lokaciju gde će se graditi prvi bazen na otvorenom i treće po redu obdanište u ovom naselju.

U nastavku obilaska terena posetili su i trasu puta Ugrinovci – Zemun polje, koja će po završetku radova biti nova komunikaciona veza u dužini od devet kilometara.

U najvećem zemunskom naselju Batajnica posetili su postojeću zdravstvenu stanicu gde će biti sagrađen novi objekat koji će imati duplo više kvadrata i kompletniju medicinsku uslugu. Nadalje, obišli su i lokacije za izgradnju novih grobalja u naseljima Batajnica i Ugrinovci.

Gavrilo Kovačević je istakao da su svi projekti čija je realizacija u toku pokazatelj koliko se ulaže u Zemun. Prema njegovim rečima, radni sastanci i obilasci terena sa čelnicima Grada ukazuju na to da je svaki deo prestonice podjednako važan, a da Zemun kao jedna od najvećih opština svakako zaslužuje posebnu pažnju.

Na kraju, Savić i Kovačević obišli su trasu gde će se graditi vodovodna mreža u naselju Šangaj, u dužini od 21 kilometar, kao i nekoliko lokacija gde je potrebno u narednom periodu naći rešenje za legalizaciju postojećih vodovodnih mreža, kako bi bile u sistemu održavanja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, navodi se u saopštenju.