sreda, 21. septembar 2022.

Svetsko školsko prvenstvo u košarci

Svetsko školsko prvenstvo u košarci održava se od 20. do 28. septembra u Beogradu, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i u saradnji sa Beogradskom asocijacijom za školski sport, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta RS i Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Na ovogodišnjem Svetskom školskom prvenstvu u košarci učestvuje 27 ekipa srednjih škola iz celog sveta, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Beograd će na pomenutom takmičenju predstavljati ekipe učenika Sportske gimnazije, Gimnazije „Patrijarh Pavle” i Dvanaeste beogradske gimnazije.

Takmičenje se održava u šest sportskih centara: Hala sportova Žarkovo, Republički zavod za sport i medicinu sporta RS, Sportski centar „Dinamik”, Sportski centar „Master”, Sportski centar „OKK Beograd”, Hala sportova „Ranko Žeravica”.

Ekipe učesnice u muškoj konkurenciji su: Brazil, Bugarska, Čile, Francuska, Grčka, Mađarska, Nepal, Nigerija, Srbija, Turska, Kineski Tajpej. 

Ekipe učesnice u ženskoj konkurenciji su: Brazil, Bugarska, Čile, Čile 2, Kineski Tajpej, Francuska, Grčka, Srbija 2, Indija, Irska, Irska 2, Nigerija, Srbija, Slovenija, Turska, Makedonija.