četvrtak, 29. septembar 2022.

Odata počast majoru Milanu Tepiću

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović položila je danas venac na spomenik narodnom heroju majoru Milanu Tepiću povodom 31. godišnjice njegove smrti. 

U ime Vlade Republike Srbije, vence je položio ministar odbrane Nebojša Stefanović, kao i predstavnici Vojske Srbije, članovi porodice Milana Tepića i stradalog vojnika Stojadina Mirkovića, te predstavnici udruženja građana i boraca. 

Vesna Vidović je istakla da odavanjem počasti majoru Milanu Tepiću želimo da stavimo do znanja da država Srbija i grad Beograd nikada neće zaboraviti ljude i heroje koji su se do poslednjeg trenutka borili za svoju zemlju. 

– Herojski čin Milana Tepića govori nam o vernosti i ljubavi prema otadžbini. Zbog toga danas odajemo počast i pokazujemo da nećemo zaboraviti sve one koji su dali živote za slobodu našeg naroda – rekla je Vesna Vidović. 

Ministar Stefanović je istakao da se Milan Tepić svojom hrabrošću upisao u večnost i postao simbol vojnika i starešine. On je dodao da su Tepić i vojnik Stojadin Mirković svesno dali živote kako skladište municije ne bi palo u ruke neprijateljskim snagama. 

Major Milan Tepić poginuo je 29. septembra 1991. godine u Bedeniku kod Bjelovara, jer nije želeo da preda neprijatelju skladište municije koje mu je bilo povereno. Zajedno sa vojnikom Stojadinom Mirkovićem digao je skladište u vazduh i tako sprečio neprijateljske snage da se domognu municije i eksploziva.