petak, 30. septembar 2022.

„Ženska trka” u nedelju na Adi Ciganliji

Tradicionalna DM „Ženska trka”, u organizaciji „Beogradskog maratona”, održaće se u nedelju, 2. oktobra, sa početkom u 10 časova na Adi Ciganliji pod sloganom „Ja to mogu!”, saopšteno je iz ovog preduzeća,

Organizator najavljuje veći broj prijavljenih učesnica nego prošle godine, brojku od preko 1.500 žena koje će tog dana istrčati ili prošetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara. Iz tog razloga nisu isključene gužve u delu pešačke staze celom dužinom od 10 do 11 časova.

Start trke je u 10 časova kod Okruglog kupatila na Adi Ciganliji. Sve učesnice očekuje bogat zabavni program već od 9 časova – zajedničko zagrevanje, zumba, nagradna igra i brojne druge aktivnosti. 

Ovaj sportski događaj ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje ženske solidarnosti putem podrške, motivacije i aktivizma.

Sve učesnice DM „Ženske trke” će u učesničkom paketu dobiti zvaničnu majicu trke, kao i poklone naslovnog sponzora DM drogerije markt, a nakon pređenih 7,7 kilometara, na cilju ih očekuju medalje i osveženje.

Dođite da zajedno podržimo dame koje će ponosno reći „Ja to mogu!” i poručiti svima da je uz malo volje moguće pobediti sopstvene životne rekorde, navodi se u saopštenju.