petak, 30. septembar 2022.

Aleksandar Šapić: Za 100 dana nove gradske uprave urađeno mnogo na dobrobit građana

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je za 100 dana nove gradske uprave urađeno mnogo na dobrobit građana.

– Tri meseca smo naporno radili. Nije bilo lako, jer smo vodili računa da ne ugrozimo funkcionisanje grada, takođe da paralelno pronađemo sredstva u istim budžetskim okvirima, a koja su uzrokovana skokom cena na više nivoa – istakao je prvi čovek srpske prestonice. 

On je u emisiji „Fokus” TV B92 podsetio da je usvojen rebalans budžeta Grada Beograda kao odgovor na ekonomsku krizu u celom svetu.

– Uspeli smo da spremimo javna komunalna preduzeća za zimu, istovremeno da pokrijemo i neka dugovanja. Takođe i da određena sredstva preusmerimo na naše građane, poput vaučera za sva maloletna lica, uključujući i sve zaposlene u predškolskim i školskim ustanovama za koje je Grad Beograd za novogodišnje i božićne praznike izdvojio 17 miliona evra – istakao je Šapić.

On je istakao da je na poslednjoj Skupštini Grada Beograda usvojeno niz važnih odluka.

– Usudio bih se reći da su usvojene istorijske odluke koje će promeniti sliku grada, njegovo funkcionisanje, uslužnost i bezbednost. Spajamo tri sekretarijata u jedan, koji će se zvati Sekretarijat za nadzor, inspekciju i komunikaciju i koji će preko jedinstvenog telefonskog broja biti na raspolaganju građanima u svakom trenutku tokom cele godine – naveo je gradonačelnik.

On je istakao da neće doći do poskupljenja karata u javnom gradskom prevozu.

– Potrebno je da smanjimo troškove koji idu na subvencionisanje GSP-a, takođe da unapredimo javni prevoz za naše građane, a onda sam siguran da će Beograđani početi da ga plaćaju u daleko većem broju nego do sada – kazao je Šapić.

On je istakao da je u budžetu obezbeđeno oko 10 milijardi dinara za sanaciju beogradskih ulica.

– Najavljujem da ćemo do Nove godine presvući i sanirati više ulica u prestonici nego što je to učinjeno za nekoliko poslednjih godina. Ušli smo u noćne radove, radimo i vikendima, a sve sa ciljem da budemo što manje na smetnji Beograđanima – zaključio je gradonačelnik Beograda.