sreda, 23. novembar 2022.

Novi radovi u naselju Altina

Prilikom obilaska radova na sveobuhvatnoj rekonstrukciji Ulice Pavla Vujsića, predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević najavio je radove na izgradnji kanalizacione deonice, u dužini od 2,5 kilometara, od Ulice Ljiljane Krstić do kraja Ugrinovačkog puta, uz uključenje Ulice dragačevskih trubača, saopštavaju iz ove gradske opštine. 

Ovaj projekat će, između ostalog, omogućiti da se veći deo naselja priključi na sekundarnu kanalizaciju. Projekat je dogovoren sa Javnim komunalnim preduzećem „Beogradski vodovod i kanalizacija” i Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju. Očekivani početak radova je u martu 2023. godine. 

U okviru treće faze radova u Ulici Pavla Vujisića, posle urađene kišne kanalizacije i zamenjenih instalacija privode se kraju radovi na asfaltiranju kolovoza i proširenju trotoara u dužini od 900 metara. 

– Naš je cilj da ova ulica u dužini od 2,1 kilometar bude kompletno uređena tokom naredne godine, kako bi se stvorili normalni uslovi za život, bez plavljenja kao do sada. Budući da kroz ovu ulicu prolazi gradski saobraćaj, radovi se izvode etapno. U toku je asfaltiranje od raskrsnice sa Ulicom Konstantina Kavafija do Ulice Ljiljane Krstić. Tako će se raditi i dalje, veoma temeljno, sve do Dobanovačkog puta – rekao je Gavrilo Kovačević, uz napomenu da će se obratiti pažnja i na poboljšanje gradskog prevoza u Altini uvođenjem zglobnih autobusa. 

U narednom periodu realizovaće se i nekoliko projekata u Batajnici, a jedan od najvećih koji je u pripremi jeste izgradnja 21 kilometra vodovodne mreže u naselju Šangaj. Nastavljaju se radovi i na pristupnim saobraćajnicama pružnog prelaza u Batajnici. Ono što je značajno za ljude koji žive sa desne strane Batajnice, gledano od Ulice majora Zorana Radosavljevića, a pogotovo za one koji žive u ulicama Branislava Barišića i Vojvode Novaka jeste to što će dobiti 11 kilometara vodovodne mreže. 

Tokom obilaska radova bio je prisutan i zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Zemun Sava Mišković.