ponedeljak, 28. novembar 2022.

Završena rekonstrukcija Centra za socijalni rad u Mladenovcu

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić obišla je danas rekonstruisani objekat Gradskog centra za socijalni rad u Mladenovcu.

Događaju su prisustvovali predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić i vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Silvia Alavanja.

Aleksandra Čamagić je istakla da je posao Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Grada Beograda da obezbede građanima Mladenovca, ali i drugih beogradskih opština, sve usluge socijalne zaštite definisane zakonom i lokalnim odlukama.

– Objekat Centra za socijalni rad u Mladenovcu je rekonstruisan posle 35 godina. Sada je korisnicima i zaposlenima na raspolaganju moderno uređen i opremljen prostor, koji je, što je možda i najvažnije, pristupačan svima, a pre svega osobama sa invaliditetom, što ranije nije bio slučaj. U rekonstrukciju i opremanje objekta uloženo je oko 35 miliona dinara. Grad Beograd će nastaviti maksimalno da podržava napore zaposlenih kako bi Centar pružao što kvalitetniju uslugu – rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je napomenula da su zaposleni ljudi u centrima za socijalni maksimalno posvećeni, kao i da obavljaju važan posao sa ljudima kojima je pomoć neophodna.

– Nastavićemo da radimo na uređenju objekata gradskih centara za socijalni rad kako bismo došli u situaciju da svaki centar izgleda kao ovaj u Mladenovcu. Drago mi je što smo danas u Mladenovcu još jednom pokazali da za Grad Beograd nisu važnije centralne opštine, već su svi stanovnici grada Beograda jednaki. Zbog toga uslovi rada zaposlenih u svim centrima za socijalni rad moraju da budu isti, kao i kvalitet pružene usluge – dodala je Aleksandra Čamagić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić je istakao da je rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad velika investicija za ovu opštinu.

– Radovi su trajali oko tri meseca i završeni su u roku. Uverili smo se da su radovi izvedeni veoma kvalitetno, što će sigurno obezbediti kvalitetniju uslugu za korisnike, ali i bolje uslove za rad zaposlenih. Opština Mladenovac ima odličnu saradnju sa Sekretarijatom za socijalni rad, kao i Gradom Beogradom. Nadam se da ćemo u 2023. godini nastaviti da sarađujemo i realizujemo projekte čiji će rezultat biti kvalitetnija socijalna zaštita na teritoriji Mladenovca i Beograda – rekao je Glišić.

Vršilac dužnosti direktora Gradskog centra za socijalni rad Beograd Silvia Alavanja podsetila je na veliku podršku Grada daljem razvoju sistema socijalne zaštite u Beogradu.

– Zahvaljujem Sekretarijatu za socijalni rad na sredstvima koja su obezbeđena za rekonstrukciju mladenovačkog Centra za socijalni rad, ali i za rekonstrukciju drugih objekata socijalne zaštite koji su rekonstruisani od 2016. godine. Renovirani su centri za socijalni rad u Surčinu, Obrenovcu, na Vračaru, Čukarici, Rakovici, Grockoj i Zvezdari – rekla je Alavanja.