petak, 2. decembar 2022.

Dodela godišnje nagrade „Zlatno sunce”

Dodela godišnje nagrade „Zlatno sunce”, koju već četvrtu godinu zaredom dodeljuje Dečji kulturni centar Beograd pojedincima iz Srbije koji daju značajan doprinos razvoju dečje kreativnosti i stvaraju uslove za svestrani razvoj dečjih potencijala, biće održana u utorak, 6. decembra, u 12 časova, u Atrijumu Dečjeg kulturnog centra Beograd u Takovskoj 8.

Dodelu nagrade, koju uručuje ova gradska institucija kulture za decu, uveličaće Predrag Vuković Peđolino sa Horom DKCB-a, koji će izvesti četiri pesme sa najnovijeg diska iz produkcije DKCB-a.

Specijalno priznanje „Zlatno sunce” ove godine biće uručeno Mili Đačić, profesorki muzičke kulture i diplomiranom etnomuzikologu. Predsednik Upravnog odbora DKCB-a Predrag Vuković Peđolino, zajedno sa direktorom Dečjeg kulturnog centra Beograd prof. mr Draganom Marićem, uručiće nagradu ovogodišnjoj dobitnici ,,za inovativnost, kreativnost i posvećenost u edukaciji dece i negovanju talenata u oblasti muzike”, kako je navedeno u obrazloženju.

Mila Đačić već deset godina radi u sferi obrazovanja i vaspitanja dece i mladih i dobitnica je prestižnih priznanja i nagrada za postignute izuzetne rezultate u radu sa decom. Osim rada na snimanju muzičkog nasleđa, ona je autor prvog dečjeg umetničkog festivala „GroArt fest” na teritoriji opštine Grocka. U ovaj umetnički projekat uključila je sve učenike i nastavnike sa teritorije pomenute opštine, u cilju promocije kulturnih, umetničkih i obrazovnih vrednosti, kao i talenata svojih učenika, saopšteno je iz Dečjeg kulturnog centra Beograda.