petak, 3. februar 2023.

Nastavak treće sezone ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica Art” pozivaju zainteresovane da u sredu, 8. februara, u 19 časova prisustvuju koncertu flautiste Ljubiše Jovanovića i violončelistkinje Sandre Belić. Reč je o osmom koncertu u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, kojim se ciklus nastavlja u 2023. godini.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Cena karte iznosi 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u četvrtak, 9. februara. Takođe, na ovom kanalu se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na programu su kompozicije Ludviga van Betovena, Kloda Debisija i Ivane Stefanović. Pored njih, kao osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.