ponedeljak, 6. februar 2023.

Nova kanalizaciona mreža i na Zemunskoj pijaci

Opština Zemun saopštila je da je počela izgradnja kanalizacione mreže u delu Zemunske pijace. Ovi radovi su deo velikog projekta izgradnje kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna.

Kako se navodi, investitori projekta su Grad Beograd – Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

U zoni pijace dotrajala kanalizaciona mreža biće zamenjena u Ulici Petra Zrinjskog, na Masarikovom i Velikom trgu, da bi na kraju bila povezana na novi kolektor na Keju oslobođenja.

Radiće se u tri faze do kraja proleća. Projektom rekonstrukcije kanalizacije obuhvaćeno je 30 ulica, odnosno 6,6 kilometara mreže. Do sada je postavljeno više od polovine kanalizacionih cevi, a svi radovi u starom jezgru Zemuna biće završeni tokom leta.

Gradska opština Zemun uputiće inicijativu JKP-u „Gradske pijace” kako bi se nakon radova na kanalizaciji unapredili izgled i funkcionalnost jedne od najlepših i najposećenijih prestoničkih pijaca. Takođe, postojeći parking uz pijacu imaće bolju prohodnost, jer je predviđeno da ulaz bude iz Ulice Petra Zrinjskog, a izlazna rampa biće na Keju oslobođenja.