petak, 17. mart 2023.

Opština Zvezdara zasadila 60 sadnica jele

Prva od tri lokacije na kojoj je zasađeno 20 sadnica jele jeste vrtić „Zmajčić”, Predškolske ustanove „Zvezdara”. Mališani su radnicima Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” pomogli u sadnji četinara, koji će krasiti dvorište ove ustanove, saopšteno je iz Opštine Zvezdara.

Sadnji su prisustvovali predsednik gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić sa saradnicima i direktorka Predškolske ustanove „Zvezdara” Milica Pavlović.

Jeremić je rekao da će Opština Zvezdara ove godine organizovati više akcija sadnje različitog drveća na više lokacija ove opštine.

– U Lokalnom akcionom planu razvoja zaštite životne sredine gradske opštine Zvezdara, a uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Ministarstva životne sredine, pored zaštite i uređenja Stepinog gaja i pošumljavanja teritorija u javnoj svojini, ove godine je planirano pošumljavanje 1,6 hektara na teritoriji opštine Zvezdara. U 2021. i 2022. na Zvezdari su održane dve akcije pošumljavanja tokom kojih je zasađeno oko 800 sadnica različitog drveća – rekao je Jeremić.

Po 20 sadnica zasađeno je i na zelenoj površini ispred Doma zdravlja „Mirijevo”, kao i na prostoru teretane na otvorenom „Mirijevo”, koja se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole „Pavle Savić”.

Gradskoj opštini Zvezdara u nabavci sadnica pomogle su društveno odgovorne kompanije, dok su logističku pomoć u sadnji i prevozu pružili javna komunalna preduzeća „Zelenilo – Beograd” i „Gradska čistoća”.