četvrtak, 23. mart 2023.

Treća sezona ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica art” organizuju u utorak, 28. marta, u 19 časova, koncert trija koji čine violinistkinja Tamara Arsovski, violista Đorđe Milovanović i violončelista Isak Haračić. U pitanju je dvanaesti koncert u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, najavljeno je iz Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Na programu su kompozicije Ludviga van Betovena, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Cena karte je 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, odnosno da blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije, u sredu, 29. marta. Takođe, na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Nedavno je iz štampe izašla interaktivna monografija „Muzikom kroz muzej”, koja putem QR kodova pruža mogućnost čitaocima da uživaju u koncertima iz prve dve sezone ciklusa.