sreda, 29. mart 2023.

Vaskršnji humanitarni bazar i kreativne radionice Volonterskog servisa u TC „Aviv park Zvezdara”

Povodom predstojećih vaskršnjih praznika, Volonterski servis Zvezdare u subotu, 1. aprila, od 12 do 18 časova, u Tržnom centru „Aviv park Zvezdara” organizuje tradicionalni Humanitarni bazar i kreativne radionice, saopšteno je iz Opštine Zvezdara.

Na bazaru će biti izloženi vaskršnji ukrasi, različiti upotrebni predmeti od drveta – podmetači, poslužavnici, kutije, magneti, unikatne čestitke i antikovid maske, umetničke minijature nastale na radionicama Škole slikanja za seniore, nakit i različiti predmeti kojima mogu se da obraduju bliske osobe u predstojećim prazničnim darivanjima.

Reč je o radovima koji su nastali na kreativnim radionicama ovog servisa, ali i saradnika i socijalnih partnera sa kojima Volonterski servis tokom cele godine realizuje različite programe podrške za sugrađane svih generacija, odnosno udruženja: „Dve moje zlatne ruke” i HO „Hleb života”.

Istovremeno, u istom terminu, volonterke servisa će voditi kreativne radionice namenjene najmlađima, na kojima će zajedno praviti čestitke, ukrase i poklone i ukrašavati jaja od stiropora. Radove koje naprave na radionicama, autori će poneti kući. Nije potrebno posebno prijavljivanje za učešće na radionicama.

Praznici su prilika da poklanjamo i budemo humani. Zbog toga će sav prihod sa bazara biti izdvojen u humanitarne svrhe, pomoć Sergeju i njegovoj porodici koja se godinama bori za njegovo zdravlje i bezbrižno detinjstvo, navodi se u saopštenju.