četvrtak, 30. mart 2023.

Počelo natkrivanje pijace „Borča”

Radovi na natkrivanju pijace „Borča” počeli su u ponedeljak. Cilj ovih radova je da se omogući nesmetana kupovina i prodaja u svim vremenskim uslovima. 

Zakupci pijace „Borča” izrazili su zadovoljstvo zbog nedavnog uređenja pijace, asfaltiranja pijačnog platoa i postavljanja novih tezgi. Najveće interesovanje su pokazali za natkrivanje pijace s obzirom na to da im kiša, sneg i visoke temperature značajno otežavaju svakodnevni rad.

Prilikom obilaska zanatskog dela pijace „Borča”, predsednik Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak” Srđan Praštalo je izjavio da je članovima ovog udruženja potrebna namenska oprema koja bi im olakšala izlaganje i prodaju robe, a Bojan Bajagić, direktor „Beogradskih pijaca”, rekao je da će uzeti u obzir i razmotriti sve sugestije zakupaca, jer je veoma važno da budu zadovoljni i kupci, i zakupci. 

Jedan od većih problema sa kojim se susreću prodavci jeste nelegalna prodaja koja se svakodnevno odvija u neposrednoj blizini pijace. Navode da je u pitanju nelojalna konkurencija koja direktno ugrožava zakupce koji vrše prodaju na pijaci „Borča”. Direktor „Beogradskih pijaca” i predsednik Udruženja pijačnih prodavaca najavili su da će u saradnji sa Gradom Beogradom i Opštinom Palilula nastojati da trajno reše taj problem.

JKP „Beogradske pijace” unapredilo je uslove prodaje i kupovine na pijaci „Borča” za sve stanovnike Beograda koji koriste ovu pijacu za svoje snabdevanje. Napominju da je asfaltirano 1.600 kvadratnih metara pijačnog platoa i da su postavljene 144 nove tezge. Takođe, sedam novih ulaznih kapija postavljeno je na svim ulazima u pijacu te kompletno renovirana mlečna hala koja je u sklopu pijace, navodi se u saopštenju ovog komunalnog preduzeća.