petak, 31. mart 2023.

Počinje festival „Rajićeva uskršnja radost”

Turistička organizacija Beograda najavila je da u susret uskršnjim praznicima danas u Knez Mihailovoj počinje festival „Rajićeva uskršnja radost”, koji će bogatim programom sve do 17. aprila uveseljavati Beograđane i turiste u našem gradu. Na festivalu učestvuje više od pedeset izlagača, malih proizvođača nakita, garderobe, igračaka, kozmetike, vina, sireva, delikatesa, kolača, kućnog aksesoara i drugih proizvoda i umetnina koji će biti izloženi na brendiranim tezgama na platou ispred Tržnog centra „Rajićeva”.

Vikendom posetioce u samom centru Beograda očekuje raznovrstan muzički program. „Karusel džez kvartet” donosi klasični i latino džez, ali i fanki i haus ritam, a poseban doživljaj biće nastup „Sving džeza” koji će biti upotpunjen i plesom ove popularne igre iz tridesetih godina prošlog veka.

Na repertoaru će se naći „DJ Angel’s Nest”, a planiran je i nastup KUD „Dimitrije Tucović” sa narodnim igrama, u izvedbi juniora i omladinaca.

Domaći i strani gosti u Beogradu moći će da se bliže upoznaju sa turističkim atrakcijama našeg grada na štandu Turističke organizacije Beograda, te da doznaju šta još mogu obići u Beogradu tokom praznika.

Organizator festivala je kreativna agencija „Carousel”, specijalizovana za organizaciju karnevala, mini-sajmova, festivala i sličnih manifestacija.

Festival traje od 10 do 22 časa.