četvrtak, 25. maj 2023.

Beograd sve traženija poslovna destinacija

Veliki broj održanih sastanaka sa poslovnim posetiocima najveće kongresne berze u Evropi potvrđuje činjenicu da Beograd postaje sve traženija destinacija za poslovni turizam, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

IMEX je najveća i najznačajnija kongresna berza u Evropi koja je ove godine od 23. do 25. maja okupila hiljade poslovnih posetilaca iz celog sveta, gde se pored individualnih sastanaka održavaju i grupne prezentacije destinacija.

Tokom tri dana sajma, Kongresni biro Beograda, koji posluje u okviru Turističke organizacije Beograda, na unapred zakazanim sastancima potencijalnim kupcima predstavio je mogućnosti i kapacitete za organizaciju poslovnih događaja svih vrsta u našoj prestonici.

– Centar „Sava” ali i Beograd predstavljaju značajan deo evropske i svetske istorije kada su u pitanju važni, istorijski skupovi, bilo da se radi o političkim, poslovnim ili kulturnim događajima. Uz postojeću infrastrukturu i kapacitete hotela za održavanje poslovnih skupova u Beogradu, otvaranjem Kongresnog centra „Sava”, najavljenim za kraj ove godine, Beograd će postati centralna poslovna destinacija u ovom delu Evrope – rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Prema rang-listi Međunarodne kongresne asocijacije ICCA, Srbija se nalazi među prvih 50 kongresnih destinacija na svetu, o čemu svedoči i veliko interesovanje asocijacija i agencija specijalizovanih za MICE industriju za našu zemlju.

Učešće na „IMEX 2023” organizovano je pod okriljem Kongresnog biroa Srbije, na kojem pored Kongresnog biroa Beograda učestvuju i Kongresni centar „Sava”, hoteli „Crowne Plaza”, „Hilton”, „Hyatt Regency”, „Moxy Belgrade”, „Viceroy Kopaonik”, „Gorski hotel & Spa”, „Movenpick Resort & Spa”, agencije „Balkan Holidays”, „Customize”, „DMC Vekol”, „iSerbia Travel & Events”, kao i Turistička organizacija Niša.