sreda, 31. maj 2023.

Manifestacija „Dani slovačke kulture” na Čukarici

Manifestacija „Dani slovačke kulture”, sedmu godinu zaredom, biće organizovana u beogradskoj „Galeriji 73” od 1. do 6. juna, saopšteno je iz ove galerije koja se nalazi na Čukarici. Tim povodom, u četvrtak, 1. juna, u 19 časova biće upriličeno svečano otvaranje samostalne izložbe grafika „Stepenice ka nebu”, autorke Emilie Valentikove Labat.

Ova manifestacija ujedno je prilika da se beogradskoj publici prezentuju književna dela najpoznatijih savremenih slovačkih pisaca i pesnika. Na književnoj večeri, koja će biti održana u utorak, 6. juna, u 18.30 časova, biće reči o najnovijim knjigama koje su objavljene u izdanju Matice srpske i Arhiva Vojvodine iz Novog Sada. Autori koji će održati predavanja su: prof. dr Mihal Harpanj na temu „Slovačka književnost u srpskim književnim časopisima XIX veka” i dr Zdenka Valent Belić na temu „Slika Srba u slovačkoj književnosti”.

Manifestacija „Dani slovačke kulture” realizuje se uz podršku Ambasade Slovačke u Beogradu, Slovačkog kulturnog kluba i Gradske opštine Čukarica.