sreda, 31. maj 2023.

Drugi festival plesa za decu na Čukarici

Kulturni centar „Čukarica” organizuje Drugi festival plesa za decu na Čukarici pod nazivom „Pozdrav letu”, koji će se održati u subotu, 3. juna. Program počinje u 11 časova na platou kod česme „Šoljica” u Požeškoj ulici, gde je organizovano zvanično otvaranje festivala i druženje mališana sa klovnom Šašavkom. Nakon toga, učesnici festivala, predvođeni Šašavkom, idu svečanim defileom do Velike sale KC „Čukarica” gde će se predstaviti svojim koreografijama.

Festival je revijalnog karaktera, namenjen deci i mladima, ali i roditeljima i svima onima koji brinu o pravilnom i zdravom razvoju dece, usmeravajući ih tako na kvalitetne kulturne sadržaje. Pokrenut je s ciljem da se afirmiše plesno stvaralaštvo i podrži rad plesnih pedagoga koji se bave decom uzrasta od četiri do 15 godina, kao i da se brojni plesni studiji predstave javnosti, kako bi šira zajednica uvidela značaj plesa za pravilan psihofizički razvoj dece. Po rečima mnogih plesnih stručnjaka, ova vrsta umetnosti doprinosi poboljšanju koordinacije tela, motoričkih sposobnosti, povećanju koncentracije, gracioznosti i elegancije kod dece, što sve zajedno utiče na sazrevanje i odrastanje jednog deteta. 

Manifestacija je prilika da se talenat primeti i ohrabri, a umetnost igre podigne na viši nivo. Cena ulaznice je 250 dinara.