utorak, 13. jun 2023.

Šapić održao sastanak sa predstavnicima kompanije „Yandex Go”

Gradonačelnik Aleksandar Šapić održao je danas u Starom dvoru sastanak sa predstavnicima kompanije „Yandex Go”, a glavna tema razgovora bila je razvoj i unapređenje transportne infrastrukture u Beogradu.

Na sastanku je bilo reči o saradnji Grada Beograda i ove kompanije, čime bi se dodatno povećala efikasnost i održivost urbane mobilnosti u gradu.

Predstavnici kompanije „Yandex Go” obavestili su gradonačelnika o planovima za razvoj njihove taksi platforme, kao i geo-usluga (mapa) u zemlji. Obe strane su potvrdile posvećenost osnaživanju saradnje koja bi unapredila urbanistička rešenja i tako poboljšala život građana Beograda.

Predstavnici kompanije „Yandex Go” pozvali su gradonačelnika da poseti inženjerski centar ove kompanije, gde može videti tehnologiju i uveriti se u sve mogućnosti najsavremenijih rešenja i njihovog potencijalnog uticaja na urbani prevoz.

Istaknuto je uverenje da bi saradnja sa kompanijom „Yandex Go” značajno koristila Beogradu i njegovim stanovnicima, postavljajući srpsku prestonicu kao vodeću u inovativnom i urbanom razvoju.