utorak, 12. septembar 2023.

Nikodijević: Mi smo košarkaška nacija, očekujem još mnogo pobeda

Biti drugi u svetu je sjajan rezultat jer Srbija je mala zemlja koja ima šest-sedam miliona stanovnika, a uspeva da se takmiči sa mnogo većim i mnogoljudnijim zemljama. Uspevamo da ih pobeđujemo u kontinuitetu, godinama unazad. Ovo je još jedan sjajan uspeh naših košarkaša. Nedostajalo je malo sreće u finalu i malo sudijske pravde pa da osvojimo zlato, iza nas su ostale Amerika, Kanada, Argentina. To su zemlje koje su mnogostruko veće i bogatije od naše zemlje. Uspevamo da ih pobeđujemo, što služi na ponos svima nama, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević za TV Tanjug.

On je istakao da to mnogo znači ljudima koji su večeras došli na plato ispred Starog dvora, a ovde je najviše dece i mladih ljudi. 

– Oni treba da budu idoli mladim generacijama i verujem da među decom koja su večeras sa nama sigurno ima i nekih budućih šampiona koje ćemo za neku godinu isto čekati ovde na balkonu – rekao je Nikodijević.

On je dodao da smo navikli na uspehe naših košarkaša jer se smatramo košarkaškom nacijom. 

– Verujem u srpsku košarku i verujem da će imati još mnogo uspeha – rekao je predsednik gradskog parlamenta.

Izrazio je zadovoljstvo što će se večeras na balkonu naći i Novak Đoković koji je, kako je rekao, ne samo najbolji svetski teniser nego najbolji sportista sveta svih vremena, te da ni mi sami nismo svesni kakvu veličinu i kakvo bogatstvo imamo. 

– Ovi rezultati su zamajac za to da država nastavi da pomaže sportiste i ulaže u sport. Mi kao Grad Beograd pomažemo amaterski i omladinski sport, upravo da bi sva deca imala priliku da treniraju, jer sport ne sme da bude privilegija bogatih već dostupan svakom. Vlada Srbije i predsednik Republike Srbije ulažu mnogo u sport i nastavićemo svi zajedno da snažno podržavamo srpski sport – zaključio je Nikodijević.