subota, 16. septembar 2023.

Otvoren 32. Dečji sajam

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović otvorila je 32. Dečji sajam, koji se danas i sutra održava u Savskom parku u naselju Beograd na vodi.
 
Ona je istakla da Grad Beograd posebnu pažnju posvećuje najmlađima. 

– Beograd je grad koji brine o najmlađima. Želimo da u njemu sva deca imaju bezbrižno i srećno detinjstvo – istakla je zamenica gradonačelnika.

Grad Beograd je od ovog 1. septembra obezbedio besplatne udžbenike za sve osnovce i srednjoškolce. Takođe, od ovog septembra i vrtići u Beogradu su besplatni, dok nas u narednom periodu očekuju i besplatni časovi engleskog jezika za sve predškolce, najavila je Vidovićeva.

– Prošle godine smo započeli dodelu vaučera za kupovinu sportske opreme u iznosu od 6.000 dinara. Ove godine nastavljamo sa istom praksom, naime, Skupština grada je donela odluku da sva deca do 19 godina dobiju vaučere od Grada Beograda, s tim da ćemo ih ove godine, pored sportske opreme, nameniti i za kupovinu sredstava za igru i edukaciju. Iste vaučere će dobiti i svi zaposleni u predškolskim i školskim ustanovama – navela je Vidovićeva.

Ona je podsetila da je odlukom Vlade Republike Srbije i Grada Beograda došlo do znatnog povećanja plata zaposlenih u prosveti.

– To će dodatno doprineti i kvalitetu rada sa našim najmlađima, ali i da prosvetnim radnicima vratimo ugled i poštovanje koje zaslužuju – ukazala je Vidovićeva, koja je zahvalila organizatorima na dobroj saradnji i pozvala Beograđane i goste prestonice da u danima vikenda posete sajam.