ponedeljak, 18. septembar 2023.

Otvoreni 12. „Dani seniora na Zvezdari“

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je, u Biblioteci „Branko Miljković” svečano otvorio 12. „Dane seniora na Zvezdari”. Ova manifestacija trajaće do subote, 23. Septembra, a održava se pod pokroviteljstvom opštine Zvezdara. Prijatelji manifestacije su Biblioteka „Vuk Karadžić“ i UK „Teatar Vuk”, saopšteno je iz opštine Zvezdara. 

Vladan Jeremić je istakao da su „Dani seniora” tradicija koja se na Zvezdari realizuje 12 godina povodom prvog oktobra, Međunarodnog dana starijih.

– Nizom događaja i aktivnosti afirmišemo pozitivnu sliku o starenju, starosti i starijim ljudima, negujemo kulturu starenja, međugeneracijske razmene, kao socijalne i kulturne vrednosti sugrađana svih generacija u zajednici. Opština Zvezdara finansira brojne programe namenjene najstarijim sugrađanima, a moto ovogodišnje manifestacije „Život je lep“ na najbolji način promoviše životnu filozofiju u kojoj  su optimizam i pozitivan pogled na svet i svakodnevicu važni u životima svakog od nas, bez obzira koliko imamo godina, ali za seniore posebno – rekao je Jeremić i tom prilikom zahvalio se seniorima na svemu što su tokom svog radnog veka uradili za Opštinu i Grad,

Svečanost otvaranja je bila prilika da na „Danima seniora” široj javnosti bude predstavljena pesnikinja Ljiljana Nikolić koja je emotivno govorila o svoje dve pesme „Hleb” i „Moja ulica”, a nakon svečanog otvaranja, manifestacija je nastavljena multimedijalnom izložbom „Lekovitost i lepota bilja” autorke Slavice Stuparušić.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su učenici OMŠ „Vladimir Đorđeviđ” sa svojim nastavnicima, a događaju su, pored sugrađana svih generacija, prisustvovali učenici Farmaceutsko-fizioterapeutske škole sa Zvezdare koji su sa svojim profesorkama posetili izložbu i učestvovali na interaktivnoj radionici pod istim nazivom, svojevrsnom šetnjom kroz virtuelnu botaničku baštu.

U utorak, 19. septembra, „Dani seniora na Zvezdari” biće nastavljeni koncertom Nade Popov u 17 časova u Mesnoj zajednici „Lipov lad”. Koncert je zamišljen kao muzički vremeplov kroz godine u kojima su današnji seniori odrastali, zabavljali se i sanjali mladalačke snove, navodi se u saopštenju.