petak, 22. septembar 2023.

Nikodijević: Saradnjom Bara i Beograda podižemo odnose na viši nivo

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ugostio je danas u Starom dvoru predsednika Skupštine opštine Bar Branislava Nenezića koji je sa delegacijom ovog grada u dvodnevnoj poseti srpskoj prestonici.

Nikodijević je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što se prvi put sastaje sa zvaničnicima iz Bara, poželevši im prijatan boravak u Beogradu.

– Imali smo veoma konstruktivan i plodonosan razgovor u cilju uspostavljanja saradnje između Beograda i Bara. Osim što nas mnogo toga istinski povezuje, želimo da odnose podignemo na viši nivo. Verujem da ćemo ovakvim susretima i razmenom iskustava u radu naših gradskih uprava i sekretarijata u oblastima saobraćaja, turističke privrede, kulturnih i sportskih sadržaja na konstruktivan način pomoći jedni drugima – istakao je Nikodijević.

On je dodao da se tokom sastanka razgovaralo i o realizovanim i aktuelnim projektima Grada Beograda i Opštine Bar na unapređenju komunalne i saobraćajne infrastrukture.

– Očekujem da ćemo razmenom iskustava i dobre prakse u radu naših javnih komunalnih preduzeća u bliskoj budućnosti pokrenuti zajedničke inicijative i projekte koji će biti od koristi našim građanima – poručio je Nikola Nikodijević.

Branislav Nenezić zahvalio je Nikoli Nikodijeviću i Gradu Beogradu na pozivu da poseti našu prestonicu.

– Bar i Beograd vežu tradicionalno dobri odnosi i saradnja i nadam se da ćemo ih unaprediti u budućnosti putem raznih komunalnih i infrastrukturnih projekata koji će biti na korist građanima naša dva grada – rekao je Nenezić.