četvrtak, 16. maj 2024.

Otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije pozvali su Beograđane i goste srpske prestonice na otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda. 

Svečano otvaranje će biti obeleženo činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je poznatom glumcu Milanu Milosavljeviću.

Kodeks ponašanja u Skadarliji, urnebesne anegdote iz života najpoznatije boemske ulice u Beogradu, pesma Skadarlijske dame čuće se u subotu na Platou kod Skadarlijske česme, u programu koji su pripredili naši poznati glumci i pevači.

U red umetnika koji su se svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije ulazi Milan Milosavljević, a u programu još učestvuju glumica Narodnog pozorišta i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije Vjera Mujović, vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda Vesna Dimić i Biljana Petković, operski pevač i pedagog Aleksandar Stefan Radišević, i glumica Ljiljana Jakšić, koja će nastupati u pratnji Skadarlijskog orkestra. Umetnički centar „Talija” će izvođenjem građanskih i šumadijskih igara i ove godine uveličati ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.

Program:
18.30 – početak programa,
18.35 – obraćanje Miodraga Popovića, direktora TOBa-, i glumice Vjere Mujović,
18.45 – kolaž starogradskih pesama u izvođenju Vesne Dimić, Biljane Petković i Aleksandra Stefana Radiševića
18.55 – Skadarlijski dobošar čita „Kodeks o ponašanju u Skadarliji,”
19.00 – nastup glumice Ljiljane Jakšić u ulozi Skadarlijske dame,
19.05 – muzička numera u izvođenju naših pevača i glumaca,
19.10 – nastup Umetničkog centra „Talija”, Građansko kolo,
19.15 – podizanje Skadarlijske zastave – glumac Milan Milosavljević,
19.20 – muzička numera u izvođenju Vesne Dimić, Biljane Petković i Aleksandra Stefana Radiševića,
19.30 – nastup Umetničkog centra „Talija”, Šumadija.