subota, 25. maj 2024.

Mali Zvezdarci dobili besplatna auto-sedišta za putnička vozila

Predsednik gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić podelio je 340 auto-sedišta za decu čiji su se roditelji prijavili i dostavili traženu dokumentaciju u skladu sa javnim pozivom, saopštili su danas iz te opštine. 

Jeremić je istakao da će besplatna auto-sedišta doprineti da se bebednost dece u saobraćaju podigne na viši nivo.

– Gradska opština Zvezdara je jedna od retkih opština u zemlji koja ima pozitivan prirodni priraštaj i zbog toga realizujemo veći broj akcija koje su namenjene najmlađim Zvezdarcima. Pored akcije u kojoj poklanjamo bebi-pakete dobrodošlice najmlađim stanovnicima opštine, podela besplatnih auto-sedišta za decu uvek privlači najveće interesovanje – naveo je Jeremić.

Podsetio je da se ova akcija realizuje sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju, precizirajući da je Gradska opština Zvezdara sredstvima iz svog budžeta nabavila 280, dok je Agencija obezbedila dodatnih 60 auto-sedišta, navodi se u saopštenju.

– Opština Zvezdara će nastaviti da realizuje ovu akciju u kojoj je tokom desetak godina nekoliko hiljada mališana sa Zvezdare dobilo besplatna auto- sedišta – zaključio je Jeremić. 

Događaju su u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara” prisustvovali v. d. direktora Agencije za bezbednost u saobraćaju Branko Stamatović i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.