ponedeljak, 27. maj 2024.

Šapić u novoizgrađenom vrtiću u Bariču: Ako nastavimo ovim tempom, Obrenovac i sve rubne opštine postaće atraktivnije za život od gradskog jezgra

Novoizgrađeni vrtić u Bariču jedan je od najvećih u Beogradu koji može da primi više od dve stotine dece i ujedno omogućava da u ovom mestu više nema problema s listom čekanja, rekao je danas predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prilikom obilaska novog objekta. Problema skoro da nema ni u čitavom Obrenovcu, eventualno u nekim manjim mestima, a sve je to rezultat ulaganja kako u ovu tako i u ostale rubne opštine, dodao je Šapić. 

– U Obrenovcu su nedavno počeli s radom moderan dijagnostički centar i ambulanta, koje sam otvorio sa tadašnjom ministarkom zdravlja Danicom Grujičić, zatim sam bio na završetku rekonstrukcije Tamnavske ulice, obišao početak radova i izgradnju velike pijace u centru, posetio pre nekoliko meseci atletski stadion, čija je gradnja u toku. Izgrađena je vodovodna mreža u Trstenici za oko 300 kuća, gde sam takođe bio, a trenutno se u Bariču renovira objekat mesne zajednice od hiljadu kvadrata, koji sad idem da obiđem. Pre oko godinu ili godinu i po dana rekao sam da ću jednako posvetiti pažnju razvoju svih delova grada. Od tada sam dosta puta bio u Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, mnogo više nego drugi pre mene i to za mnogo duži vremenski period. Ako nastavimo ovim tempom infrastrukturnih radova, rubne beogradske opštine postaće objektivno atraktivnije za život od gradskog jezgra, a Barič zbog lokacije i lake povezanosti s Novim Beogradom jedno je od takvih mesta – naveo je Šapić.

Ocenio je da su mnoge stvari za godinu i po dana ostale iza njega, ali da će se svakako ulagati i nadalje.

– Ako budem imao priliku da nastavim da vodim grad u normalnim okolnostima, a ne sa privremenim organima. Činim sve što mogu da Beograđani to što manje osete. Objektivno, mnoge stvari koje smo zajedno sa Opštinom planirali, nismo uspeli da završimo zbog ovakvog stanja – rekao je Šapić, ali je i dodao da neće da kuka nad takvom situacijom, već je izrazio nadu da će se sve stabilizovati nakon izbora.

Obrenovac je „grad u gradu” jer ima sve karakteristike da to bude, istakao je Šapić i obećao da će učiniti sve da ova opština nastavi da se razvija još brže.

– Čitava Srbija će se zbog EKSPO-a u narednim godinama razvijati, a to bi trebalo da Beograd posebno iskoristi. EKSPO će biti prilika da se investira u mnoge druge stvari i to važi i za Obrenovac. Ekonomska klima biće drugačija i omogućiće da se mnogi drugi projekti sprovedu zato što tako rade pametne države – naglasio je Šapić.

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević istakao je da je izgradnja ovog vrtića samo pokazatelj da Opština zajedno sa Gradom Beogradom vredno radi na tome da se mališanima obezbede adekvatni uslovi za njihovo odrastanje i razvoj.

– Nakon ovog objekta nastavljamo sa rekonstrukcijom i gradnjom drugih vrtića u Obrenovcu, kako bi se postojeći rasteretili, a sve sa ciljem da mališanima u Obrenovcu obezbedimo uslove kakve imaju deca u centru Beograda – istakao je Stanojević.

On je na kraju zahvalio Aleksandru Šapiću na poseti i izrazio nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja ove opštine i Grada Beograda nastaviti.

Napomena: Video materijal sa događaja može se preuzeti sa linka

https://wetransfer.com/downloads/c52a21be8b9d9060294efc53d3cd8d5e20240527130146/28931a62f89a19861fc5a63ceadc055f20240527130146/09e5a5