sreda, 10. jul 2024.

Memorijal „Mladen Parun 2024” u Bečmenu

Međunarodno takmičenje u skijanju na vodi u disciplini slalom za evropsku i svetsku rang-listu – Memorijal „Mladen Parun 2024” održaće se 20. i 21. jula na poligonu Nacionalnog trening centra za skijanje na vodi u Bečmenu, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Početak takmičenja je u subotu, 20. jula, u 9 časova, kada će se voziti preliminarne trke. U nedelju, 21. jula, sa početkom u 10 časova slede takmičenja u finalnim trkama u svim kategorijama.

Za takmičenje su prijavljeni učesnici iz devet zemalja, i to sa Kipra, iz Grčke, Litvanije, Letonije, Francuske, Norveške, Mađarske, Slovačke i Srbije.
Memorijal „Mladen Parun 2024” je tradicionalno takmičenje koje se održava od 2001. godine, a od 2005. ima i međunarodni karakter. Ove godine se održava 23. put. Takmičenje je RL homologacijskog nivoa – za svetsku i evropsku rang-listu. Jedanaesti put će se održati na poligonu Nacionalnog trening centra Bečmen. Na prethodnih deset održanih memorijala, ovaj poligon je od inspektora, sudija, homologatora i takmičara ocenjen kao jedan od najboljih u Evropi i dobio ponudu da se kandiduje za Evropsko prvenstvo u naredne dve do tri godine.

Dosadašnje organizacije ovog takmičenja doprinele su vrlo visokom pozicioniranju Beograda i Srbije kao dobrog domaćina, dobrog organizatora i potencijalne destinacije za organizaciju i održavanje najvećih takmičenja i drugih manifestacija pod ingerencijom Svetskog saveza za skijanje na vodi i vejkbord (IWWF) i Evropskog saveza za skijanje na vodi i vejkbord (IWWF Europe Confederation), navodi se u saopštenju.