Tekuće aktivnosti – decembar 2011.

Tokom decembra 2011. Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastavio je sa aktivnostima koje su predviđene Akcionim planom.

Već ustaljena praksa obilazaka novoformiranih naselja i redovnih sastanaka sa njihovim predstavnicima nastavljena je i ovog meseca. Takođe, raseljeni građani mogli su svakodnevno od Sekretarijata za socijalnu zaštitu da potraže pomoć u rešavanju tekućih problema, pribavljanju dokumentacije potrebne za sklapanje ugovora o korišćenju mobilne stambene jedinice, kao i za dobijanje zdravstvenih knjižica.

Grad Beograd je početkom decembra objavio Konkurs za davanje na korišćenje 133 stana socijalno ugroženim licima na koji su, između ostalih, mogli da se prijave i žitelji novoformiranih naselja. Predstavnici sekretarijata pomogli su svim zainteresovanima za ovaj konkurs.

U naselju „Varoš” u Mladenovcu stanovnicima su podeljeni higijenski paketi, a u naselju „Kijevo u Rakovici udruženje građana „Zajedno, zajedno” održalo je edukativnu radionicu o borbi protiv nasilja u porodici.

Početkom meseca organizovano je testiranje za polaznike kursa opismenjavanja odraslih, i onima koji su uspešno završili ovaj kurs sredinom meseca u Starom dvoru dodeljeni su sertifikati. Tom prilikom talentovani mališani iz novoformiranih naselja izveli su malu priredbu, koju su sami osmislili.

Školskoj deci predstavnici sekretarijata podelili su zimske jakne, cipele, kape i šalove, a u saradnji sa Filološkim fakultetom obezbeđeni su novi kompjuteri za društvene centre u svih pet naselja.

Organizovane su i druge brojne aktivnosti i radionice, pa su tako deca tokom decembra pohađala školu odbojke, učestvovala u radionicama recitovanja, pevanja i plesa. Takođe, deca su imala priliku da u bioskopu „Roda Šumadija” pogledaju predstave „Iz ja grada u ti grad” i „Ivica i Marica i zaljubljena veštica”.