Prof. dr Zoran Radojičić, gradonačelnik

Rođen je 24. oktobra 1963. u Požarevcu. Završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1989. godine i diplomirao sa prosečnom ocenom 9,14. Magistrirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Profesor je Medicinskog Fakulteta na katedri hirurgije - dečja hirurgija i urologija. Od 1991. je zaposlen na Univerzitetskoj dečjioj klinici gde je radio kao dečji hirurg, a od 1998. je na Odeljenju urologije sa subspecijalizacijom iz urologije. Od marta 2013. do juna 2018. bio je i na poziciji generalnog direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu. U junu 2018. izabran je za gradonačelnika Beograda.

Usavršavao se u zemlji i inostranstvu. Najznačajnije bolnice u kojima je sticao veštine su: Department of Pediatric Urology, at The Babies and Children s Hospital of New York, Columbia Presbyterian Medical Center, dr Terry W. Hensle New York, USA (1997); Department of Pediatric Surgery, Schneider Children s Hospital, Long Island Jewish Medical Center, Long Island, New York, USA (1997); Urodynamic Training Course, Professor J.C. Djurhus, Department of Pediatric Urology, Skelby Hospital, Arhus, Denmark (2003). Department of Pediatric Urology, at The Babies and Children s Hospital of New York, Columbia Presbyterian Medical Center, dr Kenet Glasberga New York, USA (2005); Department of Pediatric Urology, Westchester Medical Center, Valhalla, NY Nyack Hospital, Nyack, Israel Franco, M.D New York, USA (2009). 

Član je Evropskog udruženja za pedijatrijsku urologiju (ESPU), Evropskog udruženja dečje hirurgije (EUPSA), Američke pedijatrijske akademije (AAP), član Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Bio je koordinator Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju i predsednik Republičke stručne komisije za zdravstvenu žaštitu dece pri Ministarstvu zdravlja od 2013. do 2018.

Tokom pet godina na poziciji generalnog direktora u Tiršovoj i predsednika Republičke stručne komisije pri Ministarstvu zdravlja doprineo je unapređenju dečjeg zdravstva u Srbiji. Na klinici je sa svojim timom, unapredio je funkcionisanje jedne od najznačajnijih zdravstvenih institucija u regionu i započeo projekat izgradnje nove dečje bolnice tzv. projekat „Tiršova 2“.

Oženjen je, ima dva sina.