Tržni centar "Centrotekstil"

 

Na Novom Beogradu je 24. februara otvoren Tržni centar "Centrotekstil" u kome su smešteni lokali vlasnika nekadašnjih tezgi ispred "Jugocentra". Centar površine 2.600 kvadratnih metara ima 140 punktova od kojih su pet kafići i prodavnice voća i povrća. Lokali su u proseku od 7,5 do 8,5 kvadratnih metara, ali ima i prodavnica površine 20 kvadrata. Prodavci sada rade u daleko humanijim uslovima - imaju struju i vodu, grejanje, klima uređaje i toalet. Od izdavanja svog prostora "Centrotekstil" će mesečno dobijati 15.000 evra, a prema dogovoru novobeogradske uprave i izdavača poslovnog prostora, biće zaposleno i 50 radnika ovog preduzeća.

- Preuređenje "Centrotekstila" treba da posluži kao uzor svim drugim opštinama - rekao je Nenad Bogdanović, predsednik Izvršnog odbora Skupštine grada Beograda.
- Mi smo svakoj opštini rekli da je ulična prodaja njihov problem i da oni treba sami da odluče kako će da ga reše, a na nama je da im u realizaciji rešenja pomognemo.

"Zelenilo - Beograd" i druga komunalna preduzeća odmah će početi sa uređivanjem prostora koji je oslobođen uklanjanjem tezgi ispred "Jugocentra".

- Otvaranjem Tržnog centra rešen je dvoipogodišnji akutni problem opštine, ali i obezbeđen posao za 400 do 500 ljudi - rekao je Željko Ožegović, predsednik SO Novi Beograd. - Tako smo pomirili i želju građana da se napokon sklone tezge ispred "Jugocentra" i da se ovaj prostor ponovo preuredi u šetalište.