Konkurs za najlepšu novogodišnju dekoraciju stambene fasade ili terase

Grad Beograd i Služba za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima od 15. novembra, a povodom dočeka Nove 2017. godine, objavljuje konkurs za najlepše dekorisanu fasadu stambenih zgrada i kuća, poslovnih zgrada, kao i za najlepše ukrašenu terasu u duhu novogodišnjih praznika.

Kako je grad Beograd već ukrašen, pružena je prilika i građanima da daju doprinos i ulepšaju svoje neposredno okruženje. Koliko će u tome biti dobri odlučivaće komisija sastavljena od predstavnika JKP „Javno osvetljenje”, Sekretarijata za energetiku, Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, JKP „Zelenilo – Beograd” i „Beokom servisa”.

Komisija će od 5. do 15. decembra obilaziti prijavljene lokacije, nakon čega će biti odabrane najlepše fasade i terase.

Na konkurs će moći da se prijave skupštine zgrada, saveti zgrada, pojedinci (vlasnici stanova i nosioci stanarskog prava). Građani će moći da se prijavljuju do 5. decembra na poznate telefone „Beokom servisa”: 0800-110-011(besplatan poziv iz fiksne Telekomove mreže), a za sve ostale mreže na broj telefona 011/3090-007 ili putem elektronske pošte: bpc@beograd.gov.rs

Za pobednike u svim kategorijama obezbeđene su materijalne nagrade: za prva mesta u sve tri kategorije (najlepša fasada zgrade, najlepša fasada kuće i najlepša terasa) novčana nagrada u iznosu od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti, za druga mesta (najlepša fasada zgrade, najlepša fasada kuće i najlepša terasa) novčana nagrada u iznosu od 300 evra u dinarskoj protivvrednosti i za treća mesta (najlepša fasada zgrade, najlepša fasada kuće i najlepša terasa) novčana nagrada u iznosu od 150 evra u dinarskoj protivvrednosti. Novčane nagrade opredeljene su sa željom da dobitnici mogu na ovaj način osvojena sredstva dalje da ulažu u neku buduću novogodišnju dekoraciju. 

Rezultati ovog konkursa i dodela nagrada očekuju se oko 20. decembra.