Izmene na linijama JGP-a tokom radova u ulicama Kraljice Marije i 27. marta

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulica Kraljice Marije i 27. marta, na delu između Ruzveltove i Takovske ulice (bez raskrsnica) doći će do promene trasa linija JGP-a.

Tramvajske linije 6 i 14 se pojačavaju, tramvajska linija 2L1 delimično menja trasu i od Vukovog spomenika nastavlja ulicama Ruzveltovom i Mije Kovačevića do Omladinskog stadiona, a tramvajske linija 5 i 10 se privremeno ukidaju.

Uspostavlja se privremena autobuska linija 5A (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Vukov spomenik) čija će trasa biti: terminus „Dorćol” /SRC „Milan Gale Muškatirović” –Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Džordža Vašingtona –  Takovska – Bulevar kralja Aleksandra – Vukov spomenik.
Autobuska linija 65 će u zoni radova saobraćati ulicama Svetog Nikole, Ruzveltovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Terazijski tunel i dalje redovnom trasom.

Autobuska linija 77 će u zoni radova saobraćati ulicama: Dimitrija Tucovića, Cvijićevom, Jaše Prodanovića, Takovskom, Svetogorskom i dalje redovnom trasom. Autobuska linija 79 će u zoni radova saobraćati ulicama: Dimitrija Tucovića, Cvijićevom, Jaše Prodanovića, Takovskom, Džordža Vašingtona i dalje redovnom trasom. Sve navedene trase su iste za oba smera kretanja.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta javnog prevoza i privremeno stajalište „Takovska”  za linije 5A i 79 u Ulici Džordža Vašingtona, neposredno ispred ulaza u OŠ „Vuk Karadžić”, oko 50 metara nakon raskrsnice sa Takovskom ulicom.

Sva stajališta koja su obuhvaćena zonom radova biće privremeno ukinuta, a korisnicima javnog prevoza se preporučuje da uz manje pešačenje koriste alternativne veze u susednim ulicama i to na sledeći način: za stajalište „Mašinski fakultet” u Ulici kraljice Marije alternativa je stajalište „Vukov spomenik” u Ruzveltovoj ulici (linije 2L1, 5A, 12L, 25, 25P, 27, 32, 65, 66 i EKO1) i u toj zoni stajalište u Bulevaru kralja Aleksandra za linije 6, 7 i 14; za stajalište „Palilulska pijaca” u Ulici 27. marta alternative su stajališta „27. marta” u Starine Novaka (linije 33 i 48 koje omogućuju vezu sa Cvijićevom ulicom i Bulevarom kralja Aleksandra) i uz manje pešačenje stajalište „27. marta” u Takovskoj ulici (linije 5A, 23, 40, 77 i 79); za stajalište „Takovska” u Ulici 27. marta alternative su stajališta u neposrednoj blizini u Takovskoj ulici i u Džordža Vašingtona (linije 5A, 23, 40, 77 i 79).