utorak, 10. septembar 2019.

Sekretarijat za javni prevoz

Obaveštenje o obustavi postupka za javnu nabavku 7/19

Na osnovu člana 55 stav 1. tačka 10. i člana 57. Zakona o javnim nabavkama (,,Službeni glasnik RS”, br. 124/12, 14/15 i 68/15 u daljem tekstu: Zakon ),
GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za javni prevoz

27. marta 43-45, Beograd

objavljuje

OBAVEŠTENJE O OBUSTAVI POSTUPKA
javna nabavka usluga u otvorenom postupku, 7/19 – Izrada studije: ,,Analiza stanja bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu u Gradu Beogradu sa predlogom strateških pravaca delovanja u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja javnog prevoza”

1. Naziv, adresa, internet stranica Naručioca: Grad Beograd, Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za javni prevoz, Beograd, ul. 27. marta 43-45, Beograd
Internet stranica: www. bgprevoz.rs, https://nabavke.beograd.gov.rs
2. Vrsta naručioca: organ jedinice lokalne samouprave.
3. Opis predmeta javne nabavke, naziv i oznaka iz opšteg rečnika nabavki: Izrada studije ,,Analiza stanja bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu u gradu Beogradu sa predlogom strateških pravaca delovanja u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja javnog prevoza“, javna nabavka usluga ORN: 71241000 – 9 studije izvodljivosti, savetodavne usluge, analize.
4. Procenjena vrednost javne nabavke: 6.666.666,67 dinara bez PDV-a.
5. Broj primljenih ponuda i podaci o ponuđačima: za predmetnu javnu nabavku dana 09.08.2019. godine objavljen je Poziv za dostavljanje ponuda i Konkursna dokumentacija, za datum otvaranja ponuda određen je 9.9.2019 godine. Dana 23.08.2019. godine doneta je Odluka o obustavi postupka javne nabavke, koja je istog dana objavljena na Portalu javnih nabavki, Portalu javnih nabavki grada Beograda i internet stranici Naručioca. U toku rokova za dostavljanje i otvaranje ponuda, a do donošenja Odluke o obustavi postupka javne nabavke, nije pristigla nijedna ponuda. 
6. Razlog za obustavu postupka: Sekretarijat za javni prevoz je, kao Naručilac, utvrdio da prestaje potreba  za sprovođenjem postupka javne nabavke usluga: Izrada studije ,,Analiza stanja bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu u gradu Beogradu sa predlogom strateških pravaca delovanja u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja javnog prevoza“, redni broj javne nabavke 7/19, s obzirom da se nisu stekli preduslovi za realizaciju predmetne javne nabavke, odnosno, s obzirom da da je u toku realizacija velikog broja saobraćajno-infrastrukturnih projekata koji za posledicu imaju izmenu režima saobraćaja u zoni radova i stim u vezi  izmenu rada linija javnog gradskog prevoza putnika. Iz ovih razloga Sekretarijat za javni prevoz je obustavio predmetni postupak javne nabavke. 
7. Kada će postupak biti ponovo sproveden: Naručilac neće ponavljati predmetnu javnu nabavku u toku iste budžetske godine, odnosno u narednih šest meseci.